Рулет е единствена казино игра која пружа толку различни опции за игри и многу видови  на исплата. Не постои гаранција за 100% добивка, но секако, вие ќе ги зголемете вашите шанси за добивка доколку се запознатаете со основните правила на оваа казино игра.

Ова е посебно важно за сите кои сега почнуваат да играат, односно за сите почетници. Големиот број на игри и комбинации може да доведе до збунетост и загуба.

Многу е тешко цело знаење да се стави само во една статија. Ние се се потрудивме да ги издвоиме најбитните информации кои можат да ви помогнат при играњето рулет, без разлика дали играте во локалното или во онлајн казино.

Нашиот предлог е пред да започнете со големи влогови, да започнете со сериозно играње на оваа игра, да го испробате рулетот во 1xbet казино. Доколку немате сметка, можете да ја креирате. Доколку сакате и бонус на вашата прва уплата регистрирајте се на копчето подолу.

Најчести верзии на рулет

Рулетот во денешно време се појавува во многу верзии, а тоа зависи од казиното во кое го играте, приредувачот на играта итн. На сликата подолу се прикажани основните верзии на рулет во казиното на 1xbet. Овој модел може да го забележите во скоро сите онлајн казина.

тркало на американски рулет и европски рулет

Тоа што е заедничко за сите казина и приредувачи е опцијата која ја нудат на играчите. Всушност тие нудат коцкање на Американски рулет и Француски рулет. Ние специјално за вас ќе ги објаснеме со по неколку реченици овие две познати верзии на рулет.

Француски рулет (French Roulette)

Без разлика дали играте обичен или француски рулет онлајн, ова е позната традиционална рулет верзија и веројатноста е голема дека ова е тој рулет кога ке го слушнеш зборот рулет. Распоредот на броевите е од 1 до 36 плус една нула.

Некои луѓе францускиот рулет го нарекуваат и европски рулет, но важно е да знаете дека станува збор за истата игра. Имајќи во предвид дека ова е најпопуларна верзија на оваа казино игра, кога ќе се објаснуваат некои правила, мора да знаете дека се однесува на оваа верзија. Со еден збор оваа е дифолт верзија на рулетот.

 Американски рулет

Во некои казина исто така може да најдете америкаснка верзија на рулет. Главната разлика на овие две верзии е распоредот на броевите, а тој распоред е дизајниран да го забрза играњето на оваа казино игра.

Меѓутоа, американскиот рулет има една голема промена, а таа се однесува покрај распоредот на редовните 36 броеви и нулата. Постои и поле обележано како 00 двојна нула, а ова поле дефинитивно ја зголемува предноста на казиното. Од таа причина, ние ве советуваме вам да го избегнувате играњето на американската верзија на рулет. Повеќе шанси за добивка имате на францускиот или европскиот рулет.

Распоред на броевите на рулетот

Играта рулет е составена од табла, топче и круг. На точката се одвива исходот на играта, а сите облози се ставаат на таблата. Крупието го фрла топчето во спротивен правец од вртењето на кругот кога сите облози се поставени. Кога кругот ќе застане, топчето паѓа на некое место, а тогаш играта е готова и кој што поставил правилен облог ја добива својата исплата.

Исплатата зависи од веројатноста на исходот. На францускиот рулет постојат вкупно 37 полина, односно претставени се броевите од 1 до 36 и 0. Броевите од 1 до 10 се наизменично со црна или црвена боја.

За секој број поголем од 10, бојата е одредена од збирот на неговите цифри. На пример бројот 2 е црна боја, што значи дека броевите 11 и 20 се исто така црни, бидејќи збирот на 1 + 1 и 2 + 0 е бројот 2. Во секој случај, бројот на црвени и црни полина во играта еднаков. Поради тоа играта на црно – црвено е 50% шанса за добивка.

Нула во францускиот рулет

Кога ќе погледнете на таблата на францускиот рулет, неможе да не го забележете малото поле со зелена боја кое е обележано со нула. Нулата во основа претсавува предност за казиното. Двојната нула во американскиот рулет уште повеќе ја зголемува предноста на казиното.

тркало на француски рулет и маса за облози

Ако топчето во францускиот рулет застани на нула, сите други облози освен поединечниот број автоматски се изгубени, а влоговите идат во казиното. За облог на поединечен број, постојат две различни можности кога исходот е на нула. Играчот го губи пола влог или цел влог. Ова значи дека влогот мора да остане таму каде што е ставен.

Како заклучок од сето ова, може да извлечеме  дека оваа игра нуди многу можности за добивка, но исто така дава голема предност за казиното и за приредувачот.

Како што погоре напишавме бројот нула е тој број што ја дава предноста, а американскиот рулет има две нули, што во превод значи дека кгоа играте на американскиот рулет двојно повеќе ја зголемувате шансата за добивка на казиното.

Ние лично го препорачуваме казиното на 1xbet поради тоа што за сите нови корисници нуди доста големи бонуси. Покрај класичниот рулет, имате и рулет во живо.

Нашата препорака е задолжително да го испробате.