Overall
8.3/10
8.3/10
 • Идеја - 8.3/10
  8.3/10
 • Графика - 8.5/10
  8.5/10
 • Аудио - 8/10
  8/10
 • Бонуси - 8.5/10
  8.5/10
Sending
User Review
7.64/10 (16 votes)

Играј 40 Treasures бесплатно во Demo верзија од CT Gaming

Играј на цел екран – Fullscreen Mode

За излез од цен екран притисни “Esc”

Општо

40 Treasures e слот игра со 5 колони и 40 исплатни линии. Овој слот како главна тема го има кралското богатство, а квалитетната графика и одличниот звук придонесуваат за овој слот да има популарност помеѓу играчите.

Симболи во 40 Treasures

Искрено симболите што се користат во оваа игра не можат да бидат повеќе од ова хаотични и неврзани. Тука може да најдете од кралски украси, па се до грјпфурти, лимони како и различни ковчези. Најголема вредност има кралската круна, а ако добиете 5 од нив во еден ред ќе си добиете и мини џекпот.

Кралот го имате во улога на Wild и се појавува во 2, 3 и 4-та лента и ги поврзува сите останати знаци, додека ковчезите се во улога на скетери, па доколку добиете 5 од нив и да се обложувате на минимални 0.40 евра, вие ќе си добиете 200 евра.

Бонуси

За жал љубителите на бонусите ќе ги разочараме бидејќи бесплатни вртења и други бонуси не се достапни во оваа игра.

Заклучок

Дефинитивно одличен слот за љубителите на класиката. Како што и погоре кажавме, малку има неврзани елементи, но сепак тоа не е кој знае каков хендикеп.