Jacks or Better е класика кога станува збор за играње онлајн казино. Тоа е затоа што играта е толку едноставна што може да се објасни на следниов начин: Со пет карти во рака, мора да направите рака во која ќе имате пар од џандари или подобро од тоа. Подолу, можете да прочитате подетален преглед на правилата, и тука можете да добиете помош за наоѓање онлајн казино каде што можете да играте Jacks or Better.

Правила

Правилата на Jacks or Better се многу едноставни. Ќе добиете пет карти, и со овие пет карти треба да ја направите најдобрата рака. Со цел да се собере најдобрата рака, се разбира, потребно е да се знае што е најдобрата рака. Понатаму можете да видите преглед на различни комбинации на карти и рангирањето што го имаат. Ќе биде идеално да ги научите овие комбинации на карти. Откако ќе ги добиете вашите пет карти, време е да се направи избор. Мора да одберете дали сакате да заменувате карти. Картите што сте ги одбрале да ги замените се заменуваат со нови. Тогаш ќе ја добиете вашата рака и ако имате пар џандари или подобра рака, ќе победите. Ако имате полоша рака од пар џандари, тогаш го губите вашиот влог.

Во зависност од тоа колку се добри вашите карти, ви се исплаќаат различни награди. На пример, со еден пар добивате сума од облогот по два, четири исти пак дааат облог по 20 пати.
Иако Jacks or Better правилата се едноставни, сепак може да бидат збунувачки ако никогаш не сте го играле претходно. Сите игри е потребно да ги играте многу пати и да вежбате пред да ги совладате.

Jacks or Better – предности

Jacks or Better спаѓа во групата игри наречени видео покер. Видео покерот е особено популарен бидејќи предноста на казиното е значително пониска отколку во другите игри во казино. Покрај тоа, видео покерот може да се игра и сам, што некои го сакаат. Постои можност да се освојат големи суми на пари, што е секогаш популарно. Погледнете ја сликата за можни исплата под овој текст. Стапката на отплата е многу висока во видео покер, скоро истиот висок процент како и за слот-машините, што ги прави Jacks or Better и други видео покер варијанти многу популарни.

Стапката на отплата е показател за тоа колку од платените пари им се враќаат на играчите. Во Jacks or Better, оптимална стратегија е до 95% во отплата, што значи дека е навистина добро!

Но, каква е оптималната стратегија? Најдете го одговорот подолу, каде што ви нудиме стратешки совети и совети за игри.

Jacks Or Better

Стратегија во Jacks or Better

Не постои стратегија за следење во Jacks or Better. Можеби сте среќни да добиете добри карти, како и да добиете лоши карти. Најважната стратегија во Jacks or Better е што ќе одберете да направите со картите кои ги имате. Постојат бројни можни стартни раце, а потоа можете да ја играте секоја рака на 32 различни начини. Затоа споменавме дека иако правилата се едноставни, можеби е тешко да се одлучи што да се прави со картите во рака. Сепак, ние ви нудиме неколку совети кои можете да ги користите како правило за тоа што треба да направите со картите што ги имате. Ако ги следите овие совети, тие можат да помогнат да ја направите вашата игра на Jacks or Better попрофитабилна.

Направете го следново:

 • Ако ви треба само една карта за да добиете кента, не го играјте тоа
 • Секогаш чувајте ги големите карти што може да ви дадат еден пар, три или четири исти
 • Ако имате опција и за кента и за флеш, можеби е добра идеја да се повлечете
 • Ако имате два пара, секогаш е добра идеја да ја смените последната карта која може да ви даде фул

Кога гледате во вашите карти, треба да ја најдете највисоката можна комбинација. Започнете од врвот со најдобрата комбинација на карти на листата, а потоа движете се надолу додека не наидете на раката што ја имате. Откако ќе ја пронајдете вашата рака, време е да се процени дали картите треба да се заменат, или мислите дека можете да победите со раката што веќе ја имате.

Три брзи совети за Jacks or Better

 • Можете да го одредите влогот пред секоја рака. Тоа значи дека можете да ја зголемите вашата добивка ако вложите повеќе.
 • Откако ќе освоите круг во Jacks or Better, може да се коцкате со вашите добивки. Ова значи дека можете да ја зголемите добивката со алтернативно обложување дали следната карта ќе биде црвена или црна. Забелешка: Шансата е 50/50. Затоа имате еднакви шанси за удвојување на влогот или да изгубите се.
 • Во многу онлајн казина можете да играте повеќе раце одеднаш. На пример, може да играте една, пет, десет или 25 раце одеднаш. Забелешка: Ова бара добро познавање на играта и, особено, добар преглед.

Пет забавни факти за видео покер

Како што претходно беше споменато, Jacks or Better е вклучена во групата на игри наречени видео покер. Овде сега добивате пет забавни или барем различни факти за видео покер, кои најверојатно не сте знаеле ги знаеле.

 • Вашата шанса да добиете ројал флеш, најдобрата рака, е 1 од 40.000!
 • Jacks or Better е една од најпопуларните варијанти на видео покер. Тоа е затоа што играта им дава на играчите поголеми шанси за победа отколку другите варијанти на видео покер. Во просек, 20% од сите први раце кои се делат во Jacks or Better се добитни, што не е лошо!
 • Треба да има повеќе од 25 различни варијанти на видео покер на интернет! Сите овие треба да имаат свои сопствени стратегии – И ние мислиме дека е тешко само да се добие оваа една?
 • Повеќето казино игри се достапни повеќе од 100 години, но видео покерот, всушност, е сосема ново нешто! Прво биле само слот машини во 1979 година и првично создадени за оние играчи кои немале трпение да седат на масите за покер. Денес, видео покерот е популарен меѓу многу различни типови на играчи.
 • Неверојатно среќен играч успеал од 5 долари да ги направи 1.3 милиони долари! Ова успеал да го направи преку играње видео покер, па можете да започнете!