Додека NetEnt Казината нудат неколку варијанти на Рулет, се појави сосема нов начин на коцкање. Овој нов начин на коцкање е многу популарен и го нудат онлајн казината, а тоа е Рулет во живо.

На крајот од 2012 година NetEnt ги воведе во живо казино игрите, и тоа на почетокот со RNG игрите. Денес многу популарни игри како Рулет и Блекџек може да се играат со дилери во живо. Тоа скоро да е потполно исто како да играте во традиционално казино, но со карактеристиките и предностите на онлајн казината. Програмерите на овој софтвер го направија да биде одличен, па така нема да ви треба многу јак компјутер за да ја играте 3D играта или казино во живо. Овие игри нема да побараат скапи графички карти или нешто слично затоа што се сместени на сервери.

Рулет во живо

Рулет во живо – достапни игри

Рулетот е најпопуларна игра на маса во Европа. Тоа беше добра причина да се додадат двете европски најпопуларни верзии во онлајн казината. Тоа значи дека може да изберете помеѓу Француски и Европски Рулет. Како и помеѓу автоматски рулет и рулет со дилер на маса. Двете се со висока резолуција на стрим, и прават искуство исто како да сте во казиното. Многу малата латенција прави да изгледаат игрите флуидно и вашето искуство да биде на едно многу врвно ниво.

Кај онлајн казината т.е кај Рулетот во живо таблата на која избирате бројки е одлично изработена и лесна за навигирање. Па така нема да изгубите ни цент како грешка при вложување и слично. Вложувањето е доста интерактивно и нуди одлични можности. Тоа е уште една причина зошто Рулет во живо може да биде вашата следна авантура и предизвик.

Како да играте Рулет во живо

Рулетот во живо се игра исто како и во традиционалните казина, но го нуди комфорот на вашиот дом. Играта е потполно иста, тоа  значи дека ставате чипови на броевите кои сакате или на комбинациите. Откако дилерот ќе го заврти рулет тркалото, се покажува која бројка е избрана. Доколку е вклучена во вашата опклада тогаш вие остварувате добивка.

Ставање на влог во живо

Исплатата на Рулет во живо теоретски поминала одлично во 97.30% од случаите. При вложување исто така не би требало да имате поголеми потешкотии, затоа што е слично како и традиционалниот рулет. После поставување на влоговите дилерот ги затвора и се чека уште исходот на топчето. По завршувањето и делењето на добивките се чекаат новите влогови односно започнува новата рунда. Во новата рунда постапката е иста и така оди последователно. Како што напоменавме има многу мала латенција и со тоа нема по сериозни каснења и нелагодности. Кога станува за прецизноста и слично нема да имате никакви потешкотии.

Правила за играње Рулет во живо

Разлика помеѓу Европски и Француски рулет нема. Подетално правилата за играње на рулет во живо ќе ги најдете на казиното во кое ќе одлучите да игра. Затоа што различни онлајн казина нудат различни правила и прописи до кои треба да се придржувате. Правилата најчесто се наоѓаат детално објаснети во FAQ документот на казиното.

Дилер во живо

Кога играте Рулет во живо ќе ви биде претставен дилер во живо и може да бирате кај кого ќе играте. Играњето се одвива во реално време, не се работи за снимка и слично. Имате опција и чет во живо преку кој може да го констактирате дилерот. Исто така може да бидете неколку играчи кај ист дилер. Однесувањето кон дилерот и слично исто така е наведено во правилата на онлајн казиното и добро е да се запознаете со нив.

Различни видови на Рулет

Кога станува збор за Рулет во живо може да најдете различни верзии. Па внимавајте на почетокот кога избирате со цел да не дојде до некоја забуна. Најчесто различни верзии кои се нудат се Американскиот и Францускиот рулет. На вас останува изборот која варијанта ќе ја изберете, наша препорака е Францускиот рулет. Причина за тоа е што веројатноста е на ваша страна поради тоа што има само една нула. Кај Американски Рулет тоа не е случај.

Американски рулет

Во некои казина исто така може да се најди американска верзија на рулет во живо. Главната разлика на оваа верзија е во распоредот на броевите. Тој распоред е дизајниран да ја забрза играта. Но, овој тип на рулет има една голема разлика. Покрај редовните 36 броја и нулата, постои и поле „дупла нула“. И ова поле најверојатно ја зголемува предноста на казиното. Тоа е и една од причините зошто не ја препорачуваме таа варијација на рулет. Секако дека има и такви кои го преферираат овој начин на играње.

Француски рулет

Уште познат е и како обичен рулет. Ова е најтрадиционалната варијанта на рулет во живо и голема е веројатноста кога ќе го слушнете зборот рулет да се однесува на овој вид на рулет. Распоредот на броевите е од 1 до 36, и една нула. Францускиот рулет уште може да го сретнете и како Европски рулет, важно е да знаете дека се работи за иста варијација на игра. Сите онлајн казина ја нудат оваа верзија и е одлична за остварување на добивки.