Во прилог ви ги претставуваме најдобрите покер совети за да ја усовршите Вашата покер игра.

10 покер совети како да ја подобрите вашата игра во покер

 1. Правете секогаш рационални одлуки
  • Ова важи за се во врска со покерот, односно изборот на играта, потегот, влогот и слично. Ако дозволиш одлуките да бидат врз основа на твоите емоции, тогаш ќе платиш скапо.
 2. Размислувај позитивно
  • Ако сакаш да станеш победник, мора да бидеш и уверен дека си способен за тоа. Позитивното рамислување и за покер играчите е многу важно.
 3. Играј само со добри карти
  • Квалитетот на почетните карти е многу важен, без разлика кој вид покер го играш. Играјте пред флопот само со навистина добри карти.
 4. Биди агресивен, но и селективен
  • Да играш агресивно значи да извлечеш максимум од твоите карти. Агресивноста значи максимизирање на профитот ако имаш добра рака. Селективноста значи да ја препознаеш најдобрата прилика и да знаеш кога да бидеш агресивен, а кога да се откажеш.
 5. Препознавај ги приликите и искористи ги
  • Да ги препознаваш приликите во покерот е една од најдобрите способности кои може да ги имате. Голем дел од играта е математика, но за сета среќа не е воопшто комплицирано.
 6. Биди непроценлив додека играш покер
  • Промени го својт стил на игра. Ако сакаш голем профит, тогаш немој секогаш да вложуваш кога имаш добри карти. Доколку го правиш тоа, играта ќе постане предвидена и паметните противници ќе го искористат тоа.
 7. Подобри ја твојата игра
  • Читањето книги или статии како оваа е добро или вежбањето со пријателите. Големите покер страници нудат и одлични школи. Секогаш гледајте да се стекнете со ново знаење и никогаш не мислете дека вие знаете баш се.
 8. Учете од грешките
  • Како што напишав во претходно, секој прави грешки. Разликата е во тоа што големите играчи знаат да извлечат лекција од сопствените грешки.
 9. Биди секогаш внимателен
  • Ако сакаш да станеш победник, мора да се трудиш да внимаваш на другите играчи на масата. Пробај да најдеш нешто воочливо кај противиниците. Посматрај ги противниците цело време.
 10. Бидете флексибилни и универзални
  • Ако сакате да станете голем покер играч, тогаш мора да ги корстите сите прилики за профит. Немојте да се ограничувате само со еден вид на покер, бидејќи сите светски покер играчи истотака се добри и во Оmaha и Seven Card Stud.

Онлајн казина за играње покер

Casinobonus.mk ви нуди онлјан казина каде што може да испорбате овие покер совети.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*