Казино Холдем е, всушност, една од поновите варијанти на покер. Казино Холдем има неколку едноставни правила. Едноставните правила и силна инспирација од покер е она што ја прави играта толку популарна. Општо кажано, Казино Холдем е всушност како Тексас Холдем. Единствената, но голема разлика е тоа што во Казино Холдем играте против дилерот, спротивно на Тексас Холдем каде што играте против други играчи. Покрај тоа, вие всушност не мора да блефирате за да учествувате во оваа варијанта на покер. Наместо тоа, најдобрата рака може да вреди многу пари. Ние ви помагаме да ги најдете најдобрите онлајн казина за да играте Казино Холдем. Сепак, пред да започнете да играте, сметаме дека треба да бидете облечени соодветно. Можете да продолжите да го читате нашиот водич за самата игра.

Правила за Казино Холдем

Ако ви се допаѓа казино игра каде што исходот не е само случаен исход, тогаш треба да ја пробате Казино Холдем. Во оваа популарна казино игра, вие всушност имате можност да влијаете на исходот и тоа ја прави играта мнопгу позабавна. Иако среќата сé уште е одлучувачки фактор, постојат и некои избори кои треба да се направат, а овие избори се клучни за тоа како играта ќе заврши.

Во Казино Холдем се работи за најдобрата покер рака. За да ја започнете играта, ставете го вашиот влог во полето “Ante”, а потоа доделете две карти. На дилерот исто така му се доделуваат две карти, но како и во вистинскиот покер, не можете да ги видите картите на дилерот. Во исто време три карти се поставуваат на масата – наречени флоп. Сега можете да ги комбинирате вашите две карти со трите карти на масата, за да ја направите најдобрата рака. Врз основа на овие пет карти, можете да одлучите дали сакате да ги видите последните две карти поставени на масата. За да ги видите овие две карти, притиснете “CALL”, по што доплаќате двојно од причниот влог. Кога сите пет карти се на маса, и вие и дилерот ги покажуавте вашите карти. Најдобрата рака победува!

Совети и трикови

Ако имате добра рака

Ако имате добра рака по првите две карти и трите на маса, секогаш изберете “CALL”. На пример, ако обложувате 50 евра за да ја започнете играта, автоматски плаќате уште 100 евра – т.е. вкупно 150 евра. Сега ви е дозволено да ги видите последните две карти, по што и вие и дилерот ја прикажувате најдобрата рака. Ако имате кента или полоша рака, го добивате двојниот влог назад, додека подобрите раце од кента се наградени со џекпот како оние што можете да ги видите подолу.

Ако имате лоша рака

Доколку имате лоша рака по првите три карти на маса, обично е најмудро да се откажете и да го изгубите првиот облог. Ако немате пар во рака или опција за кента или флеш, може да биде добра идеја да застанете наместо да ја продолжите раката. Исто така може да се обложите и да се надевате дека дилерот има уште полоша рака. Со цел дилерот да те победи, потребно е да има барем пар 4ки.

Рангирање на рацете во Казино Холдем

Ќе ви биде од корист ако го знаете рангирањето на рацете во Казино Холдем. Тоа ќе ви овозможи потечна игра и полесно ќе можете да донесувате правилни одлуки. Подолу можете да видите како победничките раце се рангирани по сила. Првата рака е најслабата, а текстовите во загради се примери.

Преглед на комбинации на карти:

 • Пар: Две карти од ист вид (две 5ки, два џандари итн.)
 • Два пара: Две карти од ист вид и уште две карти од ист вид
 • Три исти: Три карти од ист вид (три 7ки, три дами, итн.)
 • Кента: Пет карти по ред (5-6-7-8-9)
 • Флеш: Пет карти со ист симбол (пет срца)
 • Фул: Три исти и еден пар (три 6ки и два крала)
 • Четири исти: Четири карти од ист вид (четири дами)
 • Кента флеш: Кента, но со сите карти во ист симбол (4-5-6-7-8 во срце)
 • Ројал флеш: 10-J-Q-K-A со ист симбол
холдем

Џекпоти во Казино Холдем

Во Казино Холдем е можно да се победи до 100 пати повеќе од влогот, што значи дека влогот од 10 евра може да вреди 10.000 евра.

 • Кента или помала рака = 1: 1
 • Флеш = 2: 1
 • Фул = 3: 1
 • Четири исти = 10: 1
 • Кента флеш = 20:01
 • Ројал флеш = 100: 1

Бонус игра во Казино Холдем

Ако сакате шанса да освоите дополнителни пари во Казино Холдем, ставете облог во полето “АА” истовремено со поставувањето облог во полето “Ante”. Доколку поставите облог во “АА”, добивате џекпот ако имате рака која се состои од два аса или подобра, составена од твоите две карти и првите три на масата. Ако имате два аса, повторно се обложувате седум пати, преостанатите раце кои се подобри од асови обезбедуваат до 100 пати повеќе пари.

Стратегија во Казино Холдем

Прво и основно, најважен е вистинскиот избор во Казино Холдем, и секако дека е полесно да се каже отколку да се направи. Мора да го направите одлучувачкиот избор, дали откако сте ги добиле првите две карти сакате да ги видите и останатите карти на масата или сметате дека двете карти кои сте ги добиле се доволно јаки. Во исто време, исто така, важно е да ја земете во предвид раката на дилерот, бидејќи може да имате добра рака, но тој може да има многу подобра од вашата. Не постои сигурен начин да се победи. Имате најдобри можности да победите во Казино Холдем ако ја научите играта и да вежбате многу. Важно е и да верувате на вашата интуиција и познавањето на играта.

Пред да играте

Одлучете за износ

Тоа може да биде добра идеја, да се одлучи максималниот износ за обложување однапред. Всушност, треба да поставите максимален износ кој сакате да го играте, но исто така и максимален износ колку сакате да добиете. Со одредување на овие износи, можете да спречите губење на повеќе пари отколку што веќе сте планирале. Ако внесете облог од 500 евра и знаете дека постои ризик да ги изгубите овие 500 евра, нема да бидете толку разочарани како да не сте го очекувале тоа. Се разбира, не постои ограничување за тоа колкав износ сакате да добиете, но може да биде добра идеја да одредите таков износ. Ако го добиете износот, тоа е супер. Ги добивте парите што ги поставивте по победата. Можеби ќе биде примамливо да играте понатаму, но може да зажалите доколку ги изгубите парите кои само што сте ги добиле.