Skrill (ex. Moneybookers) ви овозможува уплата и исплата на пари во казината. Позитивна работа е што нема надоместоци за уплата на пари. Исто така, повеќето трансакции се бесплатни, а за исплата се плаќа мал надомест. Со други зборови, можете да заштедите на надоместоците ако имате е-новчаник на Skrill (ex. Moneybookers).

Како да започнете со Skrill

Ако сакате да го користите Skrill, можете бесплатно да отворите сметка.

 1. Одете на Skrill.com
 2. Изберете “Регистрирај се” и креирајте ја вашата сметка.
 3. Потврдете ја вашата кредитна картичка и банкарска сметка за да можете да префрлувате поголеми износи.
 4. Пишете им порака на корисничката поддршка на Skrill ако сакате да добивате код на вашиот мобилен, кој ја прави вашата сметка уште побезбедна.
 5. Започнете да префрлате пари со Skrill.
 6. Можете исто така да добиете дебитна картичка за вашата сметка, така што ќе можете да ги користите парите на сметката на Skrill и кога сте во реалниот свет.

Skrill

Вашиот електронски паричник

Skrill е една од водечките дигитални компании за трансфер на пари. Skrill е е-паричник како Paypal. Исто како и другите платежни компании, Skrill е еден вид голема дигитална, ефикасна готовинска банка. Можете да го користите за чување, праќање, префрлање и примање на пари. Со тринаесетгодишно искуство, Skrill може да понуди меѓународно одобрени платежни услуги за деловни и лични трансакции. Skrill гарантира дека огромен број на корисници во светот примаат, испраќаат и плаќаат пари користејќи го нивниот систем. Дигиталниот трансфер е лесен и брз. Кога парите се испраќаат, сите информации се доверливи и надоместокот е низок.

Како функционира овој е-паричник

Кога плаќате преку Skrill, не треба да се грижите дека вашите податоци ќе завршат на погрешно место. Информациите за вашата картичка остануваат скриени во текот на целиот процес. Можете да префрлувате пари на добавувачи на игри или можете да купувате со едноставно внесување на лозинка наместо да го внесувате целиот број на сметката. На тој начин, многу е побезбедно да се плати преку Skrill отколку со традиционалниот банкарски трансфер. Кога плаќате, едноставно внесете е-адреса – и исплатата ќе биде завршена. Ова значи дека ќе заштедите време и дека безбедноста е на високо ниво.

За што можете да го користите Skrill (ex. Moneybookers), покрај казината

Предноста на дигитален паричник е тоа што ги собирате сите ваши излезни и дојдовни трансфери на едно место. Пристапот до е-паричникот е лесен и брз од која било платформа. Skrill е паметен кога треба да ги префрлувате парите лесно, безбедно и брзо, без разлика дали станува збор за пари што ги добивате, или за пари што ги префрлате на други луѓе, или ако плаќате сметки, плаќате на провајдери на игри, трговци или купувачи. Трансферите се одвиваат веднаш и на тој начин се светлосни години побрзи отколку традиционалните начини на плаќање.

Доколку треба да го користите за уплати и исплати во рамките на бизнисот, убаво е да се знае дека искуството со Skrill во оваа област е врвно. Едноставно е да извршувате локални и глобални плаќања, а парите веднаш пристигнуваат. Многу луѓе се задоволни што нема лимити во однос на износот на пари што треба да го префрлите. Skrill е исто така погоден за ситуации кога сакате веднаш да ги префрлите парите.

Одлични промоции и пониски надоместоци за ВИП корисници

На Skrill, можете да собирате поени ако се регистрирате како ВИП-клиент и на тој начин добивате бонуси и награди. Во исто време, Skrill всушност соработува со интернет продавници, провајдери на игри итн, па можете да добиете попусти и слично преку нив. Во исто време, Skrill има програма за лојалност во однос на сумата на пари што постојано се пренесува. Колку повеќе го користите Skrill, толку се поголеми бенефициите кои ги добивате со оваа програма за лојалност. Ова може да вклучува укинување на надоместоците, како и дополнителна бзбедност во форма на код.

Безбедноста на Skrill (ex. Moneybookers)

Skrill е безбеден и посветен на чување на податоците на корисниците, со цел да го намалат стравот што многу корисници го имаат кога вршат уплата или исплата преку нов онлајн систем. Целокупната политика на Skrill во однос на обработката на вашите лични податоци е достапна на веб-страницата и, накратко, значи дека Skrill единствено ги користи вашите податоци за да го одржи нивото на услуги во однос на вашата сметка и вашите парични трансфери. Во суштина, вашите банкарски податоци и други доверливи информации се скриени, но некои од вашите информации, како што се име и земја, ќе бидат откриени на примачот на парите при трансфер.

Истовремено, можете да активирате “двојна безбедност” на Skrill (ex. Moneybookers) во форма код кој го добивате на вашиот телефон. Вака, за да пристапите на вашата сметка, освен корисничко име и лозинка, ќе треба да го внесете овој код или да го скенирате QR кодот добиен на вашиот телефон. Со други зборови, станува невозможно за другите да пристапат до вашата сметка.

Надоместоци

Надоместоците се екстремно ниски и во многу случаи, на пример, при трансфери во казина, не се наплаќаат надоместоци.

 • Примање пари од приватни лица, како и казина: Нема надоместоци
 • Уплата на пари во казино: Нема надоместоци
 • Испраќање пари на други приватни лица: 1,9% надомест
 • Уплата на пари на сметката на Skrill: 0% преку банкарски трансфер, 1,9% со Visa, 2.25% со MasterCard
 • Повлекување на пари: 5.50 евра, без оглед на износот

Историја на Skrill (Moneybookers)

Повеќето луѓе знаат за Skrill како Moneybookers, како што се викаа на почетокот. Moneybookers беа едни од најчесто користените е-паричници на пазарот кога тие почнаа да се појавуваат. Moneybookers беа користени од сите, на пример, од играчи кога сакаа брз трансфер на пари. Денес, Moneybookers е преименуван во Skrill, но инаку е истата компанија која обезбедува брзи решенија за милиони корисници.