Под ова име се крие софтверска компанија која се занимава со производство на игри на среќа, така што пласира комплетен пакет на казино игри. Playtech е препознатлива по својот квалитет и разновидност, па така на своите корисници му нуди одличен пакет кој е потребен за нивно задоволство.

Во однос на традиционалните софтверски производи, Playtech нуди широк спектар на иновативни онлајн производи.

Историја

Приказната за Playtech започнува во кипар во 1999 година. Тие успеале уште тогаш да се докажат во својот квалитет. Денес се водичи во иновативни комбинации на услуги кои постојано ги надоградуваат и му овозбожуваат на корисниците да уживаат во нив.

Компанијата не само што гарантира квалитетни и иновативни решенија, туку се стреми и кон висока одговорност со тоа што нивните игри ги тестираат преку TST. Денес компанијата претставува причина за поголема доверба во гејмерската индустрија.

Казина со игри од Playtech

Playtech најмногу го завзема пазарот на земијите во Европа, но континуирано се проширува и на други пазари. Софтверот може да го забележите како дел од неколку луксузни и најголеми онлајн казина, како што се William Hill казино, Winner казино.

Playtech има произведено повеќе од 500 игри кои можат да се најдат кај нивните многубројни партенери во форма на казина низ целиот свет, но сепак постои разлика во зависност од тоа кој сајт го користите.

Генерално секаде ќе ги сретнете варијациите на рулет и блек џек. Ако барате слотови од производството на Playtech имате можност да изберете една од фантастичните опции како што се Pink Panther и Hitman. Не бидете зачудени ако сретнете и 3D функција, бидејќи компанијата континуирано работи на тоа.

Други популарни нивни игри се слотовите Gladiator, Beachlife и Gold Rally

Playtech gold rally

Огромен џекпот на Playtech софтверот

Playtech во многу казина го има развиено прогресивниот џек пот кој е најпопуларен ширум Европа. Прогресивниот џек пот има засебни правила и неможе секој да има корист од тоа. Но странските онлајн казина може да направат апликација за лиценца. Aко ја добијат таа, тие ќе можат да ја зголемат понудата со прогресивен џек пот.

Playtech има поддршка за таблет и смартфон

Компанијата има креација која на корисниците му ја олеснува можноста да пристапат од својот смартфон или таблет преку Mobile Hub. Mobile Hub е платформа, направена е на HTML5 со цел да му се олесни достапноста на игрите на своите корисници.

Иновативни е-платформи

Кога станува збор за нови е-платформи компанијата e секогаш во тренд да го развива софтверот за полесено функционирање на корисницитe. Tие нудат пристап преку смартфон, таблет, лаптоп итн.

IMS е услуга која го сумира целото искуство на корисникот и го пренесува до производителот. На овој начин му се овозможува на операторот да ги анализира недостатоците и истите да ги одстрани. Eдинствена цел e за задоволоството на клиентот да се кренe на повисоко ниво.

Playtech, исто така, направи револуционерен чекор во финансиската сфера нудејќи им на своите корисници бинарни опции. Ова значи дека може да се обложувате на акции и стоки преку софтверот на Playtech. Функцијата за бинарни опции е тесно поврзана со другите playtech услуги, така што може да ги користите услугите од сите видови на уреди, без разлика дали станува збор за компјутер, мобилен или таблет.