Рулет е еден од најпопуларните, ако не и најпопуларната игра во казино. Правилата се лесни за разбирање и можете да одлучите колку сакате да играте. Рулетот има математичка предност, но дали има систем на рулет со кој можете со тек на време да заработите пари? Овде го имате одговорот, како и добрите и лошите страни за рулет систем.

Рулет систем

Водич за рулет систем

Ако сè се чини дека е многу теоретски, ви препорачуваме да го погледнете крајниот дел на упатството. Таму има неколку примери за системот во пракса.

  1. Определете основна сума, почнете да се обложувате и продолжете да се обложувате секој пат кога ќе победите.
  2. Определете дали сакате да играте на црвено, црно, парен или непарен број. Мора да изберете една од овие опции. Некои избираат да менуваат, еднаш една опција, еднаш друга, но препорачуваме да се држите до тоа што сте го избрале во секој круг. На пример ако сте избрале да играте на црно, продолжете да играте на црно секој круг.
  3. Внесете ја основната сума во полето кое сте го избрале и свртете го тркалото. Може да биде било која сума.
  4. Ако победите, поставете го истиот влог, односно истата основна сума во следната игра. Меѓутоа, ако го изгубите, во следната игра дуплирајте го влогот.
  5. Ако ја освоите втората игра после губењето на првата, сега сте ги вратиле загубените пари на првата игра и плус профит. Ако изгубите по втор пат по ред, за во третата игра мора повторно да го дуплирате последниот поставен влог.
  6. Продолжете така се додека не победите. Секој пат кога ќе победите, започнете повторно со основната сума. Со цел да не останете без доволно време, треба да го запишете максималниот број на вртења кои можете да си ги дозволите да ги загубите, едно по друго. На пример, може да се каже дека по седум изгубени игри по ред, секогаш се враќате на основниот влог за да избегнете понатамошни загуби.

Примери:

Пример 1: Избирате основен влог од 10 евро. Го губите вашиот прв облог и затоа ставете 20 евра на следното вртење. Ако победите во второто вртење, имате добивка од 20 евра. Пресметката е ваква: 20 евра добивка од вториот облог, минус 10 евра кои се изгубени во првиот облог = 10 евра профит.

Пример 2: Повторно ставате 10 евра, но ги губите првите 4 облози, значи изгубивте 10 евра, 20 евра, 40 евра и 80 евра. Сега мора да се вложите 160 евра за да ги вратите изгубените пари и повторно да имате профит од 10 евра. Ако победите петтиот пат, пресметката е ваква: 160 евра добивка во петтиот облог минус вкупно 150 евра изгубени на првите четири облози = 10 евра профит.

Дали е легално или нелегално?

Не е нелегално да се користи рулет системот кој го презентираме овде. И во онлајн и физичко казино ќе ви биде дозволено да го користите овој систем. Единственото нешто што можете да го доживеете е казиното да има лимити, односно ограничувања во однос на висината на влоговите. Сепак, тоа во никој случај не е нелегално.

Не е мамење

Едно прашање што често го поврзуваме со овој систем е дали е мамење. Можеме да истакнеме дека НЕ. Ако ова е мамење, казината брзо ќе го спречат и на играчите кои го користеле системот нема да им биде дозволено да играат. Сепак, ние никогаш не сме слушнале за такво нешто, што значи дека не е мамење да играте со рулет систем.

Дали постои сигурен систем?

Ако имате неограничени средства и време, а казиното нема лимити за облози, со системот можете да заработите пари. Би сакале да нагласиме дека системот не е безбеден начин за профит и богатство. Со овој систем можете да ги оптимизирате шансите за победа и да ја ставите вашата игра во систем, но секогаш ќе има ризик дека ќе изгубите десет пати по ред и повеќе не ќе можете да си дозволите двојно да го зголемувате влогот. Ако стигнете до лимитот, каде што повеќе не можете да си дозволите да поставите облог, тогаш сте ги изгубиле и сите претходни влогови. Колку повеќе круга можете да си дозволите да изгубите, толку е поголема веројатноста дека математички ќе успеете да добиете пари. Ова треба да се има во предвид кога го поставувате основниот влог.

Може ли системот да го победи рулетот?

И да и не. Казиното секогаш ја има во предвид математиката, во спротивно тие нема да постојат. Има бројки 0-36 на рулет, што значи дека со 37 бројки имате 48.64% шанса да погодите ако играте црно/црвено, парен/непарен или 1-18/19-36. Како што го добивате вашиот двоен влог назад, рулетот има предност од 1,36% во споредба со вас. Малку предност, но доволно за да ве победи на подолг рок, ако немате среќа. Но, дали системот може да го победи рулетот и тие 1,36% да бидат во ваша корист, со што ќе обезбеди сигурност на подолг рок?

Рулет системот во теорија и пракса

Рулет системот функционира според принципот дека двојно го зголемувате вашиот влог секој пат кога ќе го изгубите. Кога ќе победите, ги собирате добивките и повторно започнувате со основниот влог. Мора да играте варијанти каде што има само два исхода. Значи, можете да го играте следното: црно или црвено, парен или непарен и од 1-18 или 19-36. Теоретски, овој систем е непропустлив, бидејќи по многу загуби по ред во еден момент победуваш. Сепак, би сакале да нагласиме дека во пракса немате неограничен пристап до пари, а тоа е недостатокот на системот. Секој пат кога ќе изгубите, морате двојно да го зголемите вашиот последен влог за да ги вратите назад загубените влогови и да добиете профит.

Рулет системот не функционира за сите можни опции

Не можете да ги играте сите опции на рулетот ако сакате да го користите овој систем. Мора да играте опции кои имаат само два исхода. Не можете да се обложувате дека ќе биде број 36. Од друга страна, може да играте, црно/црвено, парен/непарен и интервали 1-18/19-36. Значи, можете да ги најпопуларните опции. Во исто време ќе имате можност да ги користите вашите казино бонуси за да играте рулет.

Дали рулет системот функционира?

За крај, се поставува прашањето дали функционира рулет системот. Одговорот е да, доколку имате неограничени средства (пари) и време, а казиното да нема линити на облози. Системот функционира доколку се исполнат овие три работи. Во спротивно, системот е добар начин за оптимизирање на шансите за победа и систематизација на играта.