PayPal е еден од најпопуларните методи за пренос на пари на интернет, но за корисниците од Македонија, можете само да плаќате, но не и да примате и повлекувате пари.

Како да започнете со PayPal

Ако немате сметка на PayPal, лесно е да отворите. Следете ги следниве чекори за отварање на сметка:

  1. Одете на PayPal.com .
  2. Притиснете “Регистрирај се”.
  3. Изберете во која држава и дали сте поединец или компанија.
  4. Пополнете го формуларот.
  5. Внесете ја кредитната картичка.
paypal
paypal

Како функционира?

Paypal има едноставен систем за плаќање. Само внесете ја вашата емаил адреса, а потоа и вашиот код. Потоа можете веднаш да плаќате. Ако го користите мобилниот телефон, едноставно внесете ја единствена лозинка и платете. Ви препорачуваме секогаш да користите добра лозинка, која можеби е потешко да се запомни, но е побезбедна.

За што може да го користите PayPal

За корисниците од Македонија, Paypal може да се користи само за плаќање, додека за останатите држави се користи за плаќање и примање на пари, како и за префрлување. Користењето е лесно, бидејќи многу интернет продавниците веќе го користат Paypal. Вашите опции се скоро неограничени кога плаќате преку него.

Верзија за мобилен и таблет

Paypal го усовршува платниот систем за да работи оптимално, со верзии за мобилни уреди и таблети. Кога купувате преку интернет, многу е лесно да се плати, и е достапен во огромен број интернет-продавници. Во текот на постоењето, системот има репутација како здодевнен, но многу функционален. Сепак, во 2014 година, одлучиле да и дадат на целата веб-страница, систем и интерфејс нов изглед, па сега е многу попривлечен за корисниците.

Безбедност на Paypal

Paypal има заштита на купувачот и продавачот поврзан со нивните услуги. Постојат некои применливи правила за тоа кои производи и плаќања ги опфаќа заштитата, но генерално, може да се пофали со високо ниво на доверба кај своите клиенти. Исто така е убаво да се знае дека може да добиете помош ако нешто тргне наопаку, без разлика дали е продавачот кој добива неовластено плаќање или купувачот кој добива погрешен производ. Исто така, постои гаранција дека може да ја користите вашата сметка веднаш по креирањето, но ако почнете да префрлувате поголеми износи или многу мали износи со текот на времето, системот ќе ве замоли да ја потврдите вашата кредитна картичка и банкарска сметка. Ова ве штити од измама, бидејќи помага во борбата против перењето пари.

Надоместоци

Регистрирањето на PayPal е бесплатно, без надоместоци. Сепак, за останатите услуги, уплата, исплата, како и за менување на валути се наплаќаат надоместоци. На страната можете да најдете табела каде се прикажани сите надоместоци кои се плаќаат за користење на услугите на PayPal.

Историјата за PayPal

Paypal е основана во 1998 година и е една од платежните компании што опфаќа најголем профит и човечко разбирање во наше време. Филозофијата зад оваа компанија е разбирање на луѓето и за она што им е потребно во нивниот секојдневен живот и задоволување на тие потреби, не само со рутина, туку со наједноставен, креативен и напреден начин. Нивната визија е да се заштеди време во однос на плаќањето. Никој не сака да троши време беспотребно, и затоа Paypal гарантира, на пример, покомплексните информации за нивниот систем, безбедноста и опциите, да бидат во позадина, односно корисничкото искуство и едноставноста се во преден план. Системот е дизајниран да биде лесен за употреба и пријатно место за корисниците. Не е ни чудо што 9.300.000 корисници секојдневно го користат истиот.