Скоро секој што влегол во казино се сретнал со Видео Покер апарат. Можете да играте во казино, па дури и во некој бар. Но зошто овие покер апарати се толку популарни? Дали е тоа дека не бараат посебна вештина или можеби поради едноставноста. Можеби и поради високите исплати кои ги нудат овие игри…

видео покер

Иако е лесно да научите да играте Видео покер, многу е тешко да го совладате тој апарат, па затоа ние ќе се потрудиме да ви претставиме некои стратегии во кои ќе искористите екстремно високтеориски поврат.

Разбирање на табелите за добивка во видео покер

Табелата за добивка на Видео покер апаратот е заснована на раниграње на покер раката. Така да, ако сте запознаени со Тексас Холдем, тогаш сте спремни.

Карти за Ројал Флеш

Никогаш нема да стигнете до Ројал Флеш ако не ги држите потребни карти.

Изберете соодветен видео покер за својот џеб

Бирањето на соодветен Видео покер апарат е еден од најважните чекори кои треба да ги превземете ако сакате доследно да победувате со играње на Видеопокр. Запамтете да јапроверите табелата за добивка исплата пред да започнете со игра. За разлика од слотовите каде што треба да верувате во броевите објавени од страна на казиното и провејдерот, исплатата на Видео покерот може да се пресмета статистички врз основа на табелата за добивки.

видео покер

Уште една важна работа на која треба да обрнете внимание е исплатата на покерот. Што е поголем бројот на добитни комбинации , толку е помала добивката. А штом е мал бројот на исплатни комбинации, тогаш дава ретко, но секогаш е поголема сумата.

Изберете ги картите за чување

Ова е најнезгоден дел. Ако не ги изберете картите спорт покер стратегијата, очекуваната вредност на секоја рака рапидно се намалува. Ако не сакате да го изгубите целиот буџет бидете доста внимателни во овој дел.

Да се обложите на вашата добивка или да не се обложите?

Опкладата со нула предност за казиното е сјајна, зар не? Меѓутоа постојат некои недостатоци за кои мора да бидете свесни.

видео покер

Дупло или да си ја земете добивката? Едноставно прашање со не толку едноставен одговор.

Повеќе пати сме ја искористиле таа опција и изгледа доста едноставна. Бирате една карта и ако картата која ја бира апаратот е поголема губите, ако е помала добивате. Обично постојат и лимити за тоа колку пати може да дуплирате.

Со сигурност кажуваме дека не постои било каква предност од казиното кога се обидувате да ги дуплирате вашите добивки со користење на овие фунцкии. Нажалост има софтвери каде што тоа не е случајно.

Како да победите на Видео покер?

Откако го прочитавте ова, веруваме дека Видео покерот ви изгледа комплицирана игра, но тоа не е така. За да бидете комплетно спремни и да играте со поголем влог, ние ви препорачуваме најнапред да испробате Видео покер во казиното на 10Bet и да пробате со помал влог.