Блекџек е интересна и динамична игра која се прикажува во неколку верзии. Тоа е игра со карти и прости правила, а позната е и како „дваесет и еден“. Податоците зборуваат дека оваа игра настанала уште во 17-ти век. Големата популарност ја стекнала во француските казина уште во 18-ти век.

Најинтересното во оваа игра е тоа што играчот одлучува дали ќе добие или ќе изгуби. Предноста на казиното може да биде намалена доколку играчот има способност да брои карти или да користи разни видови на стратегии. Тоа е една од главните причини за популарноста на оваа игра.

како да играм блекџек

Правилата се едноставни. Треба да соберете точно 21 или да бидете најблиску до 21, но не и над таа бројка. Кога дилерот ќе ги подели картите, вие имате можност да одберете дали тие карти ви се доволно и застанувате тука, односно го зголемувате влогот или барате уште една карта. На нашиот сајт може да прочитате и за стратегијата броење на карти во блекџек и така да ја зголемите вашата шанса за добивка.

Како да играте Блекџек? – Прочитајте ТУКА за броење карти во блекџек…

Оваа игра може да ја играте во локалните казина, а скоро и во сите онлајн казина.

Тоа што треба да го имате на ум е дека ако навистина сакате да се стекнете со искуство за оваа игра ние ви препорачуваме тоа да го направите онлајн.

како да играте блеџек

Веруваме се прашувате зошто…Одговорот е едноставен. За разлика од локалното казино, на онлајн казиното ќе си добиете и соодветен бонус за добредојде од 100%. На тој начин, вие имате ексклузивна можност да ја испробате оваа игра со повеќе пари, а притоа да не страда вашиот џеб.

Нашата препорака е оваа игра да ја испробате во казиното на 10Bet. Освен што ќе си добиете бонус, доколку „заглавите“ некаде, на располагање ви стои 24 часовната корисничка поддршка која со задоволство ќе ви помогне да го решите проблемот.

Се надеваме дека одговорот на прашењето Како да играте Блекџек? ви го одговоривме.