Британскиот Microgaming е пионерска компанија во развојот на софтверот на игри. Датираат уште од далечната 1994 година и со тоа тие се првите кои започна со понуда за онлајн казино. Уште од пред 2 деценции тие завзедоа значајна улога на меѓународно ниво, кога станува збор за понуда за онлајн слотови, казино, покер и бинго игри. Во оваа статија поопширно може да прочитате за тоа како Microgaming обезбеди највисоко ниво меѓу најголемите, што нудат и на кого нудат.

Казина со игри од Microgaming

Microgaming генерално е една од најголемите компании за производство на онлајн игри, вклучувjаќи ги  Avalon, Thunderstruck и Immortal Romance. Тие испорачуваат уникатни игри на своите провајдери и ги препраќаат на другите веб – сајтови. Компанијата ги снабдува со игри сајтовите на 10bet, 1xbet и други казина.

Нашата препорака за избор на казино, каде што би можеле да ги играте игрите на Microgaming би била следната:

Понуда од Microgaming

Microgaming е водечка компанија во производство на софтвер за онлајн казина. Понудата е составена од неколку варијанти на слот машини кои можат да се најдат на повеќе од 30 јазици. Игрите на Microgaming може да ги најдете на 10bet и 1xbet . Тука може да стекнете искуство со најпознатите  казино игри како што се Avalon II и Untamed Giant Panda. Да не ја заборавиме и Adventure Palac,e каде што симулативно одите на сафари и се сретнувате со тигри и слонови. Big Kahunа е доста интересна слот игра, таа за момент ќе ви ги отвори вратите на подземјето на џунглата. Покрај слот игри, Мicrogaming исто така нуди покер, бинго и онлајн казино игри во живо. Целосната понуда од Microgaming кога ќе ја сумираме ќе добиеме повеќе од 700 различни казино игри.

Поради сето ова тие се на врвот кога станува збор за онлајн казино игри, но и поради тоа што беа во можност да го понудат и најголемиот џек пот до сега., што го надминаа светскиот рекорд од 2002 година.

Како најзначен успех на Microgaming ќе го издвоиме софтверот за AvalonII, Jurassic Park и Game of Thrones. Меѓу класиците за слотови акцентот ќе го ставиме на легендарните Giant Panda и Untamed Wolf Wolf Pack.

Microgaming

Мобилна поддршка

Microgaming води грижа за своите корисници, па така во брзиот развој тешко е да се завземе лидерска позиција, но компанијата сето тоа го постигнува. Тие веќе се навикнати да бидат лидери, а тоа го постигнуваат не само што го следат времето, туку и ги предвидуваат новите трендови. Портфолиото за игри произведени од Microgaming, кои имаат мобилна поддршка е едно од најголемите во софтверската сфера. Тие се посветени на понуда која може да обезбеди квалитет и безбедна врска со смарфоните, што во превод значи дека нема платформа која не е поддржана од Microgaming. Нивната цел е да може да ги користите казино игрите без разлика дали вашиот оперативен систем е Windows, Mac, Android или iOS.

Viper-технологија

Microgaming ја претстави оваа технологија уште во 2002 година. Технологијата Viper е погодна за обезбедување на што поширок пристап. Со Viper може да играте од многу различни платформи, без разлика на вашата брзина на интернетот. Затоа софтверот Viper нуди повеќе уникатни игри од било која друга компанија во светот. Се одликува со неверојатна комбинација на безбедност, високо ниво на технологија и оригинални игри за сите платформи. Резулатот на сето тоа е квалитна слика, звук и графика.

Microgaming e обезбеден со еCorga

Исто така, познато е дека софтверот на Microgaming безбедноста ја стави како приоритет. Тие се ко-развивачи на eCorga, компанијата која ја штити безбедноста на играчите. Ова значи дека eCorga гарантира за одговорност и почитување на правилата.

Историја

Уште од 1994 година Microgaming е позната како компанија која успева во континуираното движење на онлајн светот. Нивната јасна цел е дека не треба само да постојат, туку и да бидат лидери во производство на казино игрите. Неодамна нивниот софтвер ги создаде најголемите победници во историјата на казино игри со мобилна поддршка и онлајн бинго. Во 2002 година, тие станаа познати со тоа што го надминаа тогашниот светски рекорд, кога победникот на една од нивните игри освои најголем џек пот досега.