Eве ги најголемите причини за губење во покерот!

girl holding five of a kind

Многу играчи на покер после долг или краток губитнички низ смета дека се работи само за несреќа, а и понатаму се уверени дека тие се соврешени играчи.

Бидете сигурни дека тоа не е случајно, односно не во толкава мера за единствениот виновник за вашиот губиток да биде среќата.

Немате среќа

Се случува. Можеби правите се по правилник, секоја рака ја промислува сто пати и ќе ја изиграте перфектно како што треба, а на крајот вашиот противник има подобри карти. Тоа може да се случи само еднаш до два пати, а ако и понатаму продолжете со губење, тогаш станува збор за вас, а не за вашата среќа.

Масата е претешка

Можеби сте во 5-те најдобри играчи во светот. Седнувате на одредена маса, а тука се 4-цата најдобри играчи на светот. Вие сте тој кој ќе си замине како губитник, без сомнеж. Проучете со кого седите на масата доколку сакате да го избегнете црното сценарио. Желбата за докажување и победување е добра работа, но не до таа мера да бидете и тврдоглави.

Лутина

Лутината има соборено многу играчи во историјата на оваа игра. Тоа изгледа различно кај сите луѓе. Поголем дел од играчите кога се налутени играат само за да се осветат. Престанете со тоа, бидејќи скоро секогаш тоа ќе ве доведува во минус. Заборавете што се случило претходно и продолжете со новата партија.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*