Совети за коцкање во онлајн казино и типови на играчи!

онлајн казино

Уште на почеток сакаме да ви кажеме дека не постои точна и прецизна тактика за коцкање во онлајн казино игрите.

Гладајќи ги фактите, не можеме да дефинираме добар играч  во казино, односно да дефинираме дека „овој играч е добар поради тоа и тоа“.

Она што секогаш може да го испланирате е сумата која потенцијално може да ја изгубите, односно таканаречен очекувано губење. Досега може да дефинираме дека светот на коцката е составен од математика и среќа. Напсроти тоа често може да слушнете и дека постојат различни стратегии за коцкање и вложување пари во онлајн казино за кои се мисли дека тие можат да придонесат за успешно коцкање.

Тие методи и стратегии на вложување при коцкање, кој потенцијално би го извлекле вашиот темперамент од играта ќе ви ги претставиме накратко во овој текст.

Постојат 3 типови играчи во онлајн казината и тоа:

  • Друштвен играч
  • Ризичен играч
  • Играч на ситни победи

Друштвениот играч е оној играч кој не ризикува премногу и повеќе ужива во играта, па него не му е неопходно да победи. Таквата конзервативна игра ја намалува шансата за губење, но исто така и го намалува потенцијалот за добивка.

Ризичен играч е онкој играч кој просто сака се, однсно за што помал влог да добие што поголема добивка. Оваа филозофија ја опишува ситуацијата каде што кога ќе добие малку повеќе пари, играчот секогаш го зголемува влогот, но веројатноста за губење е повторно иста како и во претходната ситуација.

Играч на ситни победи е тип на играч кој сака што помали победи, но по цена да се заштити од губење на големи цифри на пари. Интересно е тоа што овие играчи се задоволуваат со многу мала добивка, па така ризикот за губење е минимален.

Како да се коцкате?

Заклучокот од оваа статија е да не планира некакви стратегии кои ви „гарантираат“ буквално не реални добивки.

Нашата препорака е да се водите по следните совети:

  • Играјте затоа што сакате
  • Играјте во казино кое гарантира исплата (Bet365)
  • Коцкајте се рационално
  • Коцкајте се со пари кои се наменети за тоа
  • Не верувајте во „сигурни добивки“

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*