Уплата во онлајн казино – Како да уплатите?

уплата во онлајн казино

Многу играчи се прашуваат како да направат уплата во онлајн казино. Уплаќањето пари во онлајн казино не е воопшто комплициран процес и не претставува опасност во поглед на безбедноста на корисникот како што многу играчи мислат, па поради тоа ние накратко ќе ви објаснеме како функционираат сервисите за депозит во онлајн казино.

Парите во онлајн казиното може да ги уплатите преку:

  • Банкарска сметка
  • Кредитна или дебитна картичка
  • Е-новчаник.

Во зависност од методот на уплата зависи колку брзо ќе ви бидат достапни парите за коцкање. Обично кредитните и дебитните картички депозитот го процесираат веднаш, а исто и Е-новачаниците. Нешто повеќе се чека доколку средствата ги уплатите преку банкарска сметка.

Кредитни и дебитни картички

Уплатата преку кредитните и дебитните картички се процесира веднаш, а се што ви е потребно е картичката да биде блиску до вас. Го внесувате 16 цифрениот број, датумот на истек на картичката и задните три борјки односно CVC кодот.

Зошто да користите е-новачаници за уплата во онлајн казинo?

Безброј предности постојат за тоа кој е добар избор на е-новчаници за уплата во онлајн казино. Како основна предноста ја наведуваме безбедноста на корисници, која сметаме дека сите корисници ја имаат во прв план поради тоа што не сакаат да ги оставаат своите податоци директно во онлајн казината. Најчесто од овој вид се користат сервисите на Neteller и Skrill.

Предност е и тоа што со отворањето на сметка во некоја интернет банка ги избегнувате високите провизии, а некаде скоро и ги нема. Системите нудат различни погодности за онлајн казината. Исто така, постојат и онлајн казино бонуси кои ги нудат казината доколку депозирате преку овие сервиси.

уплата во онлајн казино

Заеднички карактеристики на Е-новачиници сервисите

Е-новчаниците или E-Wallet се сервиси за купувањето преку интернет и се слични во принципот на функционирање, а разликиата е во тоа висината на провизиите. Заедничка карактеристика им е тоа што за да го користите овој сервис мора да имате сметка во банка, кредитна или дебитна картичка и истата да биде поврзана со овој сервис.

Банкарска сметка

Како што и погоре кажавме наша препорака е да го избегнувате овој метод само заради тоа што често  има провизија и процесирањето на средствата е до неколку дена. На тој начин вие немате можнсот одма ги користите средствата во онлајн казиното.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*