Предност на казиното

предност на казиното

Предноста на казиното е позната под името HouseEdge и тоа е многу важна работа за успешно коцкање со огледна тоа што добивањето пари е најголем мотив за играње на казино игри, односноза одлука да посетите неко казино или сајт за игри на среќа.

Секој што ќе рече дека не сака дазаработи, сигурно ќе ве излаже, бидејќи приоритет е на секој што посетуваказино да оствари и добивка, а покрај тоа секако и уживањето ќе биде поголемо.

Доколку некогаш сте биле дел од овие игри на среќа, сигурно знаете дека шансата за успех е на страна на куќата, односно на казиното. Затоа треба да сфатите дека губењето е составен дел на коцкањето, а висината на изгубените пари влијае врз вашата коцкарска кариера.

Што е House Edge односно предност на казиното?

Предноста на казиното е предноста која ја има казиното во секоја коцкарска игра. Прашањето кое е неразјаснето помеѓу играчите е „Дали казиното ме лаже со својата предност?“, а одговорот на тоа е „Не“ бидејќи казиното нема потреба да ве лаже, едноставно тоа е беспотребно.

Секоја казино игра е проектирана натаков нашин што целиот ваш депозит треба да заврши во џебот на казиното. Предноста е проектирана на таков начин што практично не постои шанса за комплетна добивка, односно и кога играчот е во плус и тогаш казиното има профит.

За што служи House Edge?

House Edge служи за пресметување на очекуваната загуба, којa може да биде многу висока, a може да биде и прифатлива. Блекџекот нуди ниска предност на куќата, па со влог од 10$ казиното заработува 6 центи. Рулетот со една нула има предност о 2.70% додека рулетот со две нули има 5.26% предност.

Сето ова е потполно оправдано и нормално, бидејќи да не постои предноста на казиното, не би постоело ниту самото казино.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*