Најголемите заблуди за слот апаратите!

slot aparati vo kazino

Ако често посетувате казино сигурно сте запознаени со некои митови и легенди кои кружат во врска со слот апаратите.

Мит 1: Некој освои џек пот на автоматот на кој вие игравте. Да останевте сигурно вие ќе го добиевте!

Ова е веројатно една од најчестите заблуди кога се работи за играње на слот апаратите. Апаратот во себе има чип или генератор на случаен број – РНГ. Кога вие ќе седнете тој ви го одредува РНГ бројот и вие ја добивате комбинацијата, а шансите да ви ја даде истата комбинација како на човекот што го добил џек потот е минимална, па така не мора да бидете сугестивни.

Мит 2: Казиното може да го подесува автоматот да дава повеќе или помалку

Во реалност, како што кажавме секој апарат има РНГ чип кој го одредува процентот на добивка. За казиното да го промени процентот, мора да го промени чипот. Во поголем дел од земјите, доколку се смени чипот се пополнуваат различни видови докомунети, а со тоа се потврдува сигурноста на апаратот.

Мит 4: Имате тактика!

Да сумираме се што напишавме. Не постои тактика со која би можеле да играме на автоматите и да бидеме сигурни дека ќе добиеме. Практично, се се заснова на одредена доза на среќа и вашата добивка зависи само од шансата и веројатноста.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*