Слот машини се една од најпопуларните врсти на онлајн коцкање во светот. Со тек на време тие еволуираа и од класични слотови со 3 колони, настанаа преку 10 различни типови на забава. Сега освен слот машини со три колони постојат и со пет, шест па дури и со седум колони. Исто така освен класични, може да играте и видео слотови, 3D, AWP слотови и многу други.

На интернет може да најдете огромен број на казино апарати. Благодарение на технологијата може да уживате во играњето кога вие сакате, работат 24 часа на ден, 7 дена во седмица. Уште една предност е што играте од удобноста на вашиот дом, и може да бирате кој тип на слот игра ќе го играте.

Најпопуларни игри на слот машини

Постојат многу игри на интернет кои може да ги играте, сепак се работи за вкусови, па така изборот на крај останува на вас. Субјективно да кажеме која игра е најдобра не може, но по популарност може да ги издвоиме следните:

  • Класични еднолиниски слотови
  • Класични повеќелиниски слотови
  • Видео Мулти Спин
  • Мулти Лајн Видео
  • Долар Бал
  • Шери Лав Слот
  • Сафари Хед
Слот машини

Класичен еднолиниски слот

Ова е најстариот облик на слот машини. Меѓу помладите коцкари овој вид изгуби на популарност, го сметаат за невозбудлив, и мислат дека шансите за добивка се мали. Но едноставноста некогаш е наубава, и тоа го знаат оние постарите кои останаа верни на овие слотови. Може да најдете многу вакви слотови кои ќе ве потсетат на малдоста.

Класичен повеќелиниски слот

Овие слот машини настануваат после еднолинискиот и скоро и да го „избришаа“ од пазарот. Повеќето слотови кои ќе ги најдете онлајн и офлајн имаат три или четири колони. Оваа група е многу побројна од онаа каде спаѓаат класичните еднолиниски слотови. Многу поголем е изборот на вакви игри на интернет, па на тоа се должи и нивната популарност.

Видео Мулти Спин

Овој слот стана многу популарен во последните неколку години и ги опфаќа сите можни игри. Почнувајќи од слотовите кои може да ги најдете во локална коцкарница, па се до онлајн и десктоп варијанти.

Мулти Лајн Видео

Мулти Лајн Видео е верзија која ги опфаќа игрите со повеќе линии, исто така се сеповеќе популарни последниве години.

Долар Бал

Ова е типичен претставник на игри кои нудат прогресивен џекпот. Играта е слична на лото, исфрла 5 броеви од 1 до 49. И што повеќе броеви после спинот извлече слот машината, тоа е и поголема добивката.

Сафари Хед

Сафари Хед спаѓа во пет-линиски слотови со прогресивен џекпот. На оваа слот машина може да уживате во сафари изданието.

Шери Лав Слот

Исто така Шери Лав Слот е пет-линиски  слот апарат со прогресивен џекпот. Ако убава црвенокоса девојка привлекува, што да кажиме за занесна плавуша која е оскудно облечена? Сигурно на мажите прво ова ќе им падне во очи кај оваа слот машина.

Правила за слот машини

Ако сте почетник, мора добро да се запознаете со сите типови на слот машини, за да може да одберете што ви лежи вам. Многу играчи, па дури и оние поискусните не обрнуваат внимание на структурата на коцкањето, не размислуваат стратешки при избор на игра. Многу се водат спред тоа колку дала таа слот машина, па ако дава често таа е вистинска за вас. НЕ! Ова не е препорачано од експертите за слот машини, тоа ве води само во пропаст.

Прво што мора да знаете кога седнувате да играте на некоја слот машина е што на тој слот води до добивка. Сите знаат дека на блекџек треба да бидете што поблиску до бројот 21 за да победите. Но многу малку луѓе знаат што точно треба да прават со слотовите за да ги зголемат своите шанси. Мора да ја совладате веројатноста за секој тип на слот, потоа добро да структурирате на што ќе се коцкате.

Пред почнување со играње на апарати мора да ги прочитате правилата. Со нивна помош ќе ги сфатите основните принципи на игрите. Кога ќе ги владеете правилата, направете сметка и почнете со играње, тоа е добар начин да се коцкате. Неинформираноста сигурно нема да ве однесе до профит.

Нормално треба да бидете смирени, да играте со ладна глава. Во друг случај машината ќе ве „повлече“ да вложувате без размислување, а тоа води до катастрофа скоро секој пат.

Како да играте онлајн слот машини?

Благодарение на најсовремената технологија, играњето на видео апарати може да биде многу лесно и едноставно. Откако ќе го превземете софтверот, прочитајте ги правилата како се игра на апарати. Така ќе научите како да се кладите, и ќе ви пружи корисни информации за секоја слот игра.

Онлајн слот машини ќе најдете многу на интернет, ваше е да изберете што ви одговара. Секоја игра има различни правила, па така мора да се информирате за таа игра. Предноста на онлајн слот машините е што не сте ограничени со време, вие бирате кога ќе играте и колку. Слот машини може да најдете во секое онлајн казино.

Историја на слот машини

Првите слот машини ги осмислил Чарлс Феј во Сан Франциско на крајот од 19 век. Машината имала 20 симболи и работела на ист начин како и денешните. Феј својот прототип го давал на користење на локални барови. Десет години подоцна подоцна усовршен е првиот слот со три линии кои исплаќал автоматски. 40 годни подоцна следел подобрениот модел кој го смислив Хербет Милс во Чикаго. Штом апаратите го достигнале својот врв на популарност, одма се воведени забрани и закони за нивно користење.

Со напредокот на технологијата, слот машините доживуваат „ренесанса“ во седумдесеттите години на претходниот век. Така се измислени електронски машини кои изгледаат подобро, се игра на нив побрзо и се разновидни. Исто така и 30% профитот е поголем за разлика од старите механички слот машини.